Keramiske dyr
-
Ak ja – – alle høns er desværre ikke glade høns, men netop denne keramiske høne stråler af livsglæde, den er nemlig opvokset på et keramisk værksted, sammen med elefanter, grise og fuglefisk – alle er de lavet af menneskehænder i et dejligt blødt stentøjsler, og brændt i en stor ovn ved ca. 1300 gr. – – – – og hønen er bare så glad, og når hønen er glad, så har vi alle grund til at være glade, den er nemlig garanteret salmonellafri, og har en evighed af fremtid foran sig.
En almindelig æglæggende høne har desværre ikke så meget at være glad for, den kan købes for bare 5 kr., og det giver naturligvis ikke det bedste humør. Så hvad om vi mennesker begyndte at værdsætte hønen for det fantastiske dyr den jo faktisk er – tænk bare på de pragtfulde blødkogte æg som nydes søndag efter søndag. Prisen på en keramisk høne i middel størrelse er efter dags notering tæt ved 300 kr. Det betyder jo at hønen ved, at de mennesker, der vælger at købe den, også vil passe på den.
Hvis vi mennesker satte den samme pris på de levende høns ville de også hurtigt blive til rigtige glade salmonellafri høns.
Den glade høne findes i tre størrelser.
-
Den grimme ælling i form af en stentøjsskulptur er skabt til ære for vor store eventyrdigter H.C. Andersens 200 års fødsel. Med høj hat og en vingespids i form af Andersens typiske næse håber keramikeren at figuren vil sætte den indre historie i gang. Vi husker alle hvor grueligt meget Hans Christian skulle igennem for at nå den kæmpe succes som blev hans livsværk, men vi må aldrig glemme den enorme arbejds- og livskraft, som var indsatsen. Her er ingen respekt for stor.
Den dag i dag er historien om den grimme ælling aktuel og alle har nok en følelse af selv til tider at have været i fjerdragten og alle må vi vel erkende, at kun med livskraft og optimisme omdanner vi den kedelige fjerdragt til sand livsglæde og tilfredshed. Den grimme ælling kan altid omdannes til “Den smukke svane”, men aldrig uden vi selv yder en stor indsats !
Den Grimme Ælling findes i tre størrelser.
-
The Frogman Prince – “Den fortryllende frø”
Alle i vores lille kongerige kender vi en agtværdig Prins, som ynder at lade sig trylle om til frø og dermed kunne boltre sig i eventyrets rige, dog altid parat til at forsvare det land han en dag skal regere.
Almindelige kvækkende frøer er ligesom denne keramiske fantasifrø fredet året rundt, derfor er de igen blevet et almindeligt syn i den danske natur.
Keramikfrøen og den virkelige Prins har meget tilfældes; ingen af dem kan lide at blive pakket ind i den kulørte ugepresse.
Så tænk om vi kunne frede Prinser eller med et lille kys kunne trylle en frø om til den smukkeste Prins – ja så ville man opdage, at selv ” Den sløveste Padde ” kan forvandles til den dejligste prins, hvis man bare giver den masser af kys!
Frøen findes i fire størrelser.
-
”Fuglefisken” er navnet på denne mærkelige skabning, alle kender sikkert udtrykket: ” det smagte hverken af fugl eller fisk”. På samme måde er det med denne underlige primitive skabning. Ja faktisk er den så primitiv, at den end ikke selv er klar over, hvad den egentlig er for en tingest. Men det er ikke netop sådan i vores forunderlige verden, at jo mere primitive vi er, jo bedre har vi det med os selv.
Næbdyret i Australien har ikke de store indre problemer i sindet; det lever, som det er skabt på trods af et meget besynderligt udseende.Fuglefisken findes i tre størrelser.
-
Den keramiske kanin – en sød lille skabning, som i lighed med rigtige kanin er fuld af bevægelse uden dog rigtig at røre på sig. Det er dog også ganske vist, at såfremt de blev til “De vilde kaniner”, så er der stor risiko for, at de ville få særdeles mange skrammer og skår, ikke mindst måden kaninen yngler på ville være til evig fare for deres udryddelse.
Derfor har den keramiske kanin valgt at formere sig ved hjælp af et gammelt og næsten uddødt håndværk – kaldet pottemagerfaget.
Faktisk foregår det fuldstændig uden genteknologi – pottemageren former uden anden hjælp end sine hænder en lille krukke på sin drejeskive, som så tilsat en god portion fantasi og et par små fladtrykte tallerkner som ører er parat til at blive brændt i den store keramiske ovn ved 1300 gr.
Efter et døgn i varmen kommer der sommetider kuld ud på helt op til et par hundrede små lyslevende stentøjskaniner, færdige fra øre til halespids, klar til at erobre såvel en skyggefuld plads i haven eller en hyldeplads på et pigeværelse. Se det er livet for en keramisk kanin ! !
Kaninen findes i to størrelser.
-
Krummelurfuglen!
Den keramiske Krummelurfugl er en direkte pendant til den sjældne New Zealandske Kiwifugl. Ingen af de to evner at flyve.
Begge har valgt at lægge deres æg nede på jorden, i blade og kviste, som de hele tiden holder øje med, og sørger for den optimale temperatur for æggets udrugning.
Endnu er det ikke lykkedes Krummelurfuglen at yngle i fri natur, måske fordi de keramiske æg skal helt op på ca. 1280 gr. i en 12 timers proces for at kunne udklække en ny lille Krummelurfugl.
Både Krummelurfuglen og Kiwien har af Verdensnatur-fonden fået betegnelsen “Truet dyreart”, mest grundet de meget vanskelige ynglebetingelser. Krummelurfuglen er nyindført i Europa og bliver bl.a. fremavlet på “Det Gamle Keramikværksted” i Hedeboryde.
Krummelurfuglen findes i mange størrelser.
-
En mus er en ganske lille skabning som mange hader og andre elsker at jagte, især katten har det som hovedbeskæftigelse og roses ofte i høje toner for veludført job.
Kvinder farer op på stole og borde ved synet af en lille mus og selv om den er ganske ufarlig, skulle man ud fra skrig og hvin dømme, at det var et kæmpe uhyre.
Vi må dog tro på, at alle dyr og skabninger på denne jord har en rolle at udfylde, også musen, om det så er at skræmme damer eller være konstant jagtoffer for katten er ikke til at afgøre, men som keramikmus håber den sig fredet for kvinders skrig og kattens klør.
Landmusen findes i to størrelser.
-
Intet i denne verden er som bekendt sort eller hvidt – nåh jo, det skulle lige være Pandaen, Danmarks nye nationalfugl, lige indfløjet fra Kina og bare så nuttet!
Dette charmerende, men også kræsne, dyr nægter at indtage anden føde end friske bambusskud og får derfor ikke næring og protein nok til at opfostre sit eget afkom uden hjælp fra mennesker.
Pandaen er måske det mest forkælede dyr i verden, den bliver opvartet og feteret overalt. Hvis det var vores egne børn, som fik den opmærksomhed, ville de uden tvivl tage skade.
Den keramiske Panda er imidlertid nem at have med at gøre. Den er charmerende og nuttet og skal ikke have 30 kg bambus om dagen, men husk – intet er sort eller hvidt!
-
Den lille gris, De her ser foran Dem, er et lille nyttedyr, som er udviklet til at kunne glæde sin ejer på sine gamle dage.
Grisen bør fodres jævnligt, gerne med en “hund” eller en “tusse” i ny og næ, men alle sedler bekommer den lille gris godt, når de nænsomt rulles sammen og stoppes gennem et af trynes fine huller og ender i den lille grise mave, som i løbet af en årrække kan indeholde en dejlig pensionsformue. Mange firmaer finder ligeledes grisen interessant som pensionsordning for deres ansatte, som efter mange års ansættelse i en alder af 67 år kan slagte grisen og nyde formuen, uden uforudsete skattetræk.
Skårene fra grisen afleveres på den stedlige materielstation og bruges som vejfyld i kommunens hullede veje. Se det kan man da kalde et nyttedyr ! !
Pensionsgrisen findes i to størrelser.
-
Endnu et af verdens allerfornemmeste dyr, en statelig klædt fugl, som selv om den er en fugl, som mærkeligt nok ikke er istand til flyve.
Hvem ville for resten også flyve i hvid skjorte og habit? Nej vel – men derfra af må man som menneske ellers være fuld af benovelse over denne vidunderlige fugl, som på trods af, at den kun lever på den sydlige halvkugle, er kendt over den ganske jord og af mange betragtes som et allesteds levende dyr.
I alt findes der 16 forskellige pingvin arter og med denne keramiske udgave har art nummer 17 altså set verdens lys. Den har stort set de samme egenskaber som de levende, den tåler at være ude i frost og sne. Den kan også tilbagelægge 250 km på isbelagte strækninger uden mad og drikke, når bare det sker på bagsædet af en bil eller i smuk indpakning på vej til at blive brugt som gave til en fødselar, som forhåbentlig vil glæde sig over den og værne om den, som vi mennesker bør værne om ethvert levende dyr.
Pingvinen findes i to størrelser.
-
Racekatten er navnet på denne kælne skabning, der ligesom den almindelige kat er helt sin egen. Den er hverken til at sætte blomster i, eller til at drikke snaps af, men er fremavlet i kærlighed til katte og deres særegen. i modsætning til almindelige katte har “den keramiske racekat” dog ikke ni liv at ødsle med, men kun ét! Så kattens leg med musen er grumme alvor – et forfejlet spring og det ender med skår i glæden og hvem kunne måske tænke sig, at den sidste rejse skulle gøres på en fejebakke og ende i en skraldespand. – Nej, vel! Så derfor! Værn om katten, både den keramiske og den levende.
Racekatten findes i tre størrelser og to farver.
-
Alle som har besøgt Reersø, har hørt om, eller selv set denne mystiske kat som i modsætning til sine artsfæller lader sig føde uden en hale ganske uden selv at vide at det nu er så galt, men måske bare lidt forundret over hvad det har skabt af myter og sælsomme historier om dens tilblivelse og tilstedeværelse på Reersø.
Nogen hævder at vide at Reersøkatten i fordoms tid var en skibskat, som grundet Reersøs særegen valgte netop dette dejlige sted til sin landgang og siden har gjort både sig selv og halvøen kendt verden over for at være noget helt specielt.
Andre mener dog at den første haleløse kat blev bragt til Reersø af en stedlig bonde, som drog til marked i Købstaden Kalundborg, en sømand skulle her have prakket det haleløse kræ’ på ham. Bonden bragte så katten til Reersø hvor den siden har levet en gloriøs tilværelse, både som musefænger men også som turistattraktion.
“Den keramiske Reersøkat” er frem avlet i lige linie fra den rigtige Reersøkat og måske vil den også blive solgt og hjembragt til nye steder i verden, men husk altid! Værn om Reersøkatten både den levende og den keramiske, de fortjener det.
Reersøkatten findes i tre størrelser.
-
Ja, man må undre sig over, hvor dette pudsige dyr mon har fået sit navn fra?
Man har måske tidligere i historien brugt skjoldet til at tegne vejanvisninger og beskeder på og når man så har opdaget at dyret trods alt flytter sig og måske har vist folk i forkert retning eller er stukket af med en vigtig besked – ja så har man kaldt den for en rigtig ”SKILTEPADDE”
I øvrigt har skiltepadden mange misundelses-værdige egenskaber. Tænk at kunne trække hoved, arme og ben ind under sig og bare lade alle omverdenens trusler og angreb prelle af på det standhaftige skjold, hvorefter man efter endt aggression stille og roligt ”skynder sig lige så langsomt” med at passe sig selv.
Hvis vi mennesker lærte af skiltepadden ville ingen lide af stress, krige og ufred ville være afløst af stille dvale og vandpjaskeri og vi ville alle blive 120 år.
Fås grøn/brun i tre størrelser.
-
Her er ingen hvidvask kun sorte tusser, årets dyr 2018
-
Ak ja – Denne prægtige fugl, som af os mennesker i tusinde af år har været tegnet på visdom og klogskab, må dog uden at være egentligt jagtbytte, hver eneste dag finde sig i at blive chikaneret på det groveste af mange af skovens andre fugle.
Hvem, der i sin tid startede tvisten, er ikke til at klarlægge, men det er dog ganske klart, at der ligger en aftale hos alle naturens småfugle fra solsort og nedefter om, at så snart en ugle viser sig i bevægelse, så må mindst 4 af forsvarspagtens småfugle på vingerne og med fuld sirene følge uglen fra lysning til lysning, indtil enhver fare igen er drevet over.
Intet under at uglen derfor har valgt natten til at være aktiv i, og at den netop med udvikling af sit natsyn har været i stand til at overleve ved i nattens mulm at fange sig en intetanende skovmus på vej hjem fra musekomsammen i Nøddebo.
Måske er det netop uglens fantastiske evne til at jage sammenholdt med dens kloge udtryk, som giver os mennesker indtryk af, at her har vi en meget beskeden fugl, som i høj grad lever på egne værdier, men som dog nyder at bliv brugt i den menneskelige bogverden som tegn på lærdom.
Uglen findes i tre størrelser og to farver.
-
Ak ja – – alle høns er desværre ikke glade høns, men netop denne keramiske høne stråler af livsglæde, den er nemlig opvokset på et keramisk værksted, sammen med elefanter, grise og fuglefisk – alle er de lavet af menneskehænder i et dejligt blødt stentøjsler, og brændt i en stor ovn ved ca. 1300 gr. – – – – og hønen er bare så glad, og når hønen er glad, så har vi alle grund til at være glade, den er nemlig garanteret salmonellafri, og har en evighed af fremtid foran sig.
En almindelig æglæggende høne har desværre ikke så meget at være glad for, den kan købes for bare 5 kr., og det giver naturligvis ikke det bedste humør. Så hvad om vi mennesker begyndte at værdsætte hønen for det fantastiske dyr den jo faktisk er – tænk bare på de pragtfulde blødkogte æg som nydes søndag efter søndag. Prisen på en keramisk høne i middel størrelse er efter dags notering tæt ved 300 kr. Det betyder jo at hønen ved, at de mennesker, der vælger at købe den, også vil passe på den.
Hvis vi mennesker satte den samme pris på de levende høns ville de også hurtigt blive til rigtige glade salmonellafri høns.
Den glade høne findes i tre størrelser.
-
Den grimme ælling i form af en stentøjsskulptur er skabt til ære for vor store eventyrdigter H.C. Andersens 200 års fødsel. Med høj hat og en vingespids i form af Andersens typiske næse håber keramikeren at figuren vil sætte den indre historie i gang. Vi husker alle hvor grueligt meget Hans Christian skulle igennem for at nå den kæmpe succes som blev hans livsværk, men vi må aldrig glemme den enorme arbejds- og livskraft, som var indsatsen. Her er ingen respekt for stor.
Den dag i dag er historien om den grimme ælling aktuel og alle har nok en følelse af selv til tider at have været i fjerdragten og alle må vi vel erkende, at kun med livskraft og optimisme omdanner vi den kedelige fjerdragt til sand livsglæde og tilfredshed. Den grimme ælling kan altid omdannes til “Den smukke svane”, men aldrig uden vi selv yder en stor indsats !
Den Grimme Ælling findes i tre størrelser.
-
”Fuglefisken” er navnet på denne mærkelige skabning, alle kender sikkert udtrykket: ” det smagte hverken af fugl eller fisk”. På samme måde er det med denne underlige primitive skabning. Ja faktisk er den så primitiv, at den end ikke selv er klar over, hvad den egentlig er for en tingest. Men det er ikke netop sådan i vores forunderlige verden, at jo mere primitive vi er, jo bedre har vi det med os selv.
Næbdyret i Australien har ikke de store indre problemer i sindet; det lever, som det er skabt på trods af et meget besynderligt udseende.Fuglefisken findes i tre størrelser.
-
The Frogman Prince – “Den fortryllende frø”
Alle i vores lille kongerige kender vi en agtværdig Prins, som ynder at lade sig trylle om til frø og dermed kunne boltre sig i eventyrets rige, dog altid parat til at forsvare det land han en dag skal regere.
Almindelige kvækkende frøer er ligesom denne keramiske fantasifrø fredet året rundt, derfor er de igen blevet et almindeligt syn i den danske natur.
Keramikfrøen og den virkelige Prins har meget tilfældes; ingen af dem kan lide at blive pakket ind i den kulørte ugepresse.
Så tænk om vi kunne frede Prinser eller med et lille kys kunne trylle en frø om til den smukkeste Prins – ja så ville man opdage, at selv ” Den sløveste Padde ” kan forvandles til den dejligste prins, hvis man bare giver den masser af kys!
Frøen findes i fire størrelser.
-
Den keramiske kanin – en sød lille skabning, som i lighed med rigtige kanin er fuld af bevægelse uden dog rigtig at røre på sig. Det er dog også ganske vist, at såfremt de blev til “De vilde kaniner”, så er der stor risiko for, at de ville få særdeles mange skrammer og skår, ikke mindst måden kaninen yngler på ville være til evig fare for deres udryddelse.
Derfor har den keramiske kanin valgt at formere sig ved hjælp af et gammelt og næsten uddødt håndværk – kaldet pottemagerfaget.
Faktisk foregår det fuldstændig uden genteknologi – pottemageren former uden anden hjælp end sine hænder en lille krukke på sin drejeskive, som så tilsat en god portion fantasi og et par små fladtrykte tallerkner som ører er parat til at blive brændt i den store keramiske ovn ved 1300 gr.
Efter et døgn i varmen kommer der sommetider kuld ud på helt op til et par hundrede små lyslevende stentøjskaniner, færdige fra øre til halespids, klar til at erobre såvel en skyggefuld plads i haven eller en hyldeplads på et pigeværelse. Se det er livet for en keramisk kanin ! !
Kaninen findes i to størrelser.
-
Krummelurfuglen!
Den keramiske Krummelurfugl er en direkte pendant til den sjældne New Zealandske Kiwifugl. Ingen af de to evner at flyve.
Begge har valgt at lægge deres æg nede på jorden, i blade og kviste, som de hele tiden holder øje med, og sørger for den optimale temperatur for æggets udrugning.
Endnu er det ikke lykkedes Krummelurfuglen at yngle i fri natur, måske fordi de keramiske æg skal helt op på ca. 1280 gr. i en 12 timers proces for at kunne udklække en ny lille Krummelurfugl.
Både Krummelurfuglen og Kiwien har af Verdensnaturfonden fået betegnelsen “Truet dyreart”, mest grundet de meget vanskelige ynglebetingelser. Krummelurfuglen er nyindført i Europa og bliver bl.a. fremavlet på “Det Gamle Keramikværksted” i Hedeboryde.
Krummelurfuglen findes i mange størrelser.
-
En mus er en ganske lille skabning som mange hader og andre elsker at jagte, især katten har det som hovedbeskæftigelse og roses ofte i høje toner for veludført job.
Kvinder farer op på stole og borde ved synet af en lille mus og selv om den er ganske ufarlig, skulle man ud fra skrig og hvin dømme, at det var et kæmpe uhyre.
Vi må dog tro på, at alle dyr og skabninger på denne jord har en rolle at udfylde, også musen, om det så er at skræmme damer eller være konstant jagtoffer for katten er ikke til at afgøre, men som keramikmus håber den sig fredet for kvinders skrig og kattens klør.
Landmusen findes i to størrelser.
-
Pandaen!!
Intet i denne verden er som bekendt sort eller hvidt – nåh jo, det skulle lige være Pandaen, Danmarks nye nationalfugl, lige indfløjet fra Kina og bare så nuttet!
Dette charmerende, men også kræsne, dyr nægter at indtage anden føde end friske bambusskud og får derfor ikke næring og protein nok til at opfostre sit eget afkom uden hjælp fra mennesker.
Pandaen er måske det mest forkælede dyr i verden, den bliver opvartet og feteret overalt. Hvis det var vores egne børn, som fik den opmærksomhed, ville de uden tvivl tage skade.
Den keramiske Panda er imidlertid nem at have med at gøre. Den er charmerende og nuttet og skal ikke have 30 kg bambus om dagen, men husk – intet er sort eller hvidt!
-
Den lille gris, De her ser foran Dem, er et lille nyttedyr, som er udviklet til at kunne glæde sin ejer på sine gamle dage.
Grisen bør fodres jævnligt, gerne med en “hund” eller en “tusse” i ny og næ, men alle sedler bekommer den lille gris godt, når de nænsomt rulles sammen og stoppes gennem et af trynes fine huller og ender i den lille grise mave, som i løbet af en årrække kan indeholde en dejlig pensionsformue. Mange firmaer finder ligeledes grisen interessant som pensionsordning for deres ansatte, som efter mange års ansættelse i en alder af 67 år kan slagte grisen og nyde formuen, uden uforudsete skattetræk.
Skårene fra grisen afleveres på den stedlige materielstation og bruges som vejfyld i kommunens hullede veje. Se det kan man da kalde et nyttedyr ! !
Pensionsgrisen findes i to størrelser.
-
Endnu et af verdens allerfornemmeste dyr, en statelig klædt fugl, som selv om den er en fugl, som mærkeligt nok ikke er istand til flyve.
Hvem ville for resten også flyve i hvid skjorte og habit? Nej vel – men derfra af må man som menneske ellers være fuld af benovelse over denne vidunderlige fugl, som på trods af, at den kun lever på den sydlige halvkugle, er kendt over den ganske jord og af mange betragtes som et allesteds levende dyr.
I alt findes der 16 forskellige pingvin arter og med denne keramiske udgave har art nummer 17 altså set verdens lys. Den har stort set de samme egenskaber som de levende, den tåler at være ude i frost og sne. Den kan også tilbagelægge 250 km på isbelagte strækninger uden mad og drikke, når bare det sker på bagsædet af en bil eller i smuk indpakning på vej til at blive brugt som gave til en fødselar, som forhåbentlig vil glæde sig over den og værne om den, som vi mennesker bør værne om ethvert levende dyr.
Pingvinen findes i to størrelser.
-
Racekatten!
Racekatten er navnet på denne kælne skabning, der ligesom den almindelige kat er helt sin egen. Den er hverken til at sætte blomster i, eller til at drikke snaps af, men er fremavlet i kærlighed til katte og deres særegen. i modsætning til almindelige katte har “den keramiske racekat” dog ikke ni liv at ødsle med, men kun ét! Så kattens leg med musen er grumme alvor – et forfejlet spring og det ender med skår i glæden og hvem kunne måske tænke sig, at den sidste rejse skulle gøres på en fejebakke og ende i en skraldespand. – Nej, vel! Så derfor! Værn om katten, både den keramiske og den levende.
Racekatten findes i tre størrelser og to farver.
-
Alle som har besøgt Reersø, har hørt om, eller selv set denne mystiske kat som i modsætning til sine artsfæller lader sig føde uden en hale ganske uden selv at vide at det nu er så galt, men måske bare lidt forundret over hvad det har skabt af myter og sælsomme historier om dens tilblivelse og tilstedeværelse på Reersø.
Nogen hævder at vide at Reersøkatten i fordoms tid var en skibskat, som grundet Reersøs særegen valgte netop dette dejlige sted til sin landgang og siden har gjort både sig selv og halvøen kendt verden over for at være noget helt specielt.
Andre mener dog at den første haleløse kat blev bragt til Reersø af en stedlig bonde, som drog til marked i Købstaden Kalundborg, en sømand skulle her have prakket det haleløse kræ’ på ham. Bonden bragte så katten til Reersø hvor den siden har levet en gloriøs tilværelse, både som musefænger men også som turistattraktion.
“Den keramiske Reersøkat” er frem avlet i lige linie fra den rigtige Reersøkat og måske vil den også blive solgt og hjembragt til nye steder i verden, men husk altid! Værn om Reersøkatten både den levende og den keramiske, de fortjener det.
Reersøkatten findes i tre størrelser.
-
Skiltepadden!
Ja, man må undre sig over, hvor dette pudsige dyr mon har fået sit navn fra?
Man har måske tidligere i historien brugt skjoldet til at tegne vejanvisninger og beskeder på og når man så har opdaget at dyret trods alt flytter sig og måske har vist folk i forkert retning eller er stukket af med en vigtig besked – ja så har man kaldt den for en rigtig ”SKILTEPADDE”
I øvrigt har skiltepadden mange misundelses-værdige egenskaber. Tænk at kunne trække hoved, arme og ben ind under sig og bare lade alle omverdenens trusler og angreb prelle af på det standhaftige skjold, hvorefter man efter endt aggression stille og roligt ”skynder sig lige så langsomt” med at passe sig selv.
Hvis vi mennesker lærte af skiltepadden ville ingen lide af stress, krige og ufred ville være afløst af stille dvale og vandpjaskeri og vi ville alle blive 120 år.
Fås grøn/brun i tre størrelser.
-
Sorte tusser!
Her er ingen hvidvask kun sorte tusser, årets dyr 2018
-
Ak ja – Denne prægtige fugl, som af os mennesker i tusinde af år har været tegnet på visdom og klogskab, må dog uden at være egentligt jagtbytte, hver eneste dag finde sig i at blive chikaneret på det groveste af mange af skovens andre fugle.
Hvem, der i sin tid startede tvisten, er ikke til at klarlægge, men det er dog ganske klart, at der ligger en aftale hos alle naturens småfugle fra solsort og nedefter om, at så snart en ugle viser sig i bevægelse, så må mindst 4 af forsvarspagtens småfugle på vingerne og med fuld sirene følge uglen fra lysning til lysning, indtil enhver fare igen er drevet over.
Intet under at uglen derfor har valgt natten til at være aktiv i, og at den netop med udvikling af sit natsyn har været i stand til at overleve ved i nattens mulm at fange sig en intetanende skovmus på vej hjem fra musekomsammen i Nøddebo.
Måske er det netop uglens fantastiske evne til at jage sammenholdt med dens kloge udtryk, som giver os mennesker indtryk af, at her har vi en meget beskeden fugl, som i høj grad lever på egne værdier, men som dog nyder at bliv brugt i den menneskelige bogverden som tegn på lærdom.
Uglen findes i tre størrelser og to farver.